Zajednica Krvi Kristove u našoj župi, osnovana je 8. veljače, 2005. godine. Ona je ogranak  velike zajednice Krvi Kristove koja je rasprostranjena diljem Europe i šire, a djeluje pod duhovnim vodstvom Misionara Krvi Kristove, koje je prije dvjesto godina ustanovio sv. Gašpar del Bufalo.

Ubrzo nakon osnutka u našoj župi, priključuje joj se dvadesetak članova. No, mnogo je više onih što rado dolaze i redoviti su na našim molitvenim susretima utorkom, pola sata prije sv. Mise, kada zajednički molimo krunicu Krvi Kristove i druge molitve u skladu s Liturgijskom godinom. Na sv. Misi prikazujemo molitve onih koji nam se preporučuju ili preporuku napišu na papiriće, koje skupljene u košarici stavimo pred  oltar – predajemo ih Bogu, pridružujući ih Isusovoj svetoj Žrtvi. Poslije sv. Mise, u pastoralnom centru čitamo i razmatramo Evanđelje, kako bismo ga bolje razumijeli i po njemu živjeli, te nam ono bude putokaz i Riječ života. Da bismo si u tome uzajamno pomagali, na idućem susretu, međusobnom dijelimo iskustvo prošlotjednog življenja Riječi života i rasta u vjeri.

Naša zajednica ima i misijsko poslanje, što se prije svega odnosi na pomoć ljudima u potrebi. Tako posjećujemo stare i nemoćne, sve prema mogućnostima pojedinih članova zajednice. Zajednički financiramo i školovanje jednog siromašnog djeteta. Jednostavno, nastojimo u svom zajedništvu biti otvoreni i spremni za pomoć ondje gdje se ukaže potreba.

Snaga Krvi Kristove potiće nas na ljubav, jer Krv Kristova je rijeka božanskog Milosrđa, koja teče danas više nego ikada ovim iskvarenim, trpećim svijetom, i želi doprijeti do svake duše, da je umije, da je očisti od zaraze grijeha, vlastitih ili tuđih. Krv Kristova je ona spasonosna tekućina, koje samo jedna kapljica ima snagu spasiti cijeli svijet. I upravo zbog toga bio je Isus žrtvovan, i do dana današnjeg se ista njegova Žrtva, svakodnevno na oltarima po cijelom svijetu obnavlja i prikazuje Bogu Ocu, za spas, za otkupljenje ljudi. Sveta Krv koja nas želi otkupiti za vječno blaženstvo u Gospodinu, teće; teće za spas, ali ovisi o meni, tebi, hoćemo li prihvatiti, hoćemo li joj povjerovati. Ako joj ne uzvjeruješ, tada ti ni sva ta rjeka Milosrđa ne može pomoći, jer ne želi ograničiti slobodu koja nam je darovana.

I na kraju, nema zajednice koju s vremena na vrijeme ne potresu neke poteškoće, bilo izvan zajednice ili unutar nje.U konačnici, poteškoće nas uvijek duhovno ojačaju i doprinose sazrijevanju zajednice međusobnog poštovanja i ljubavi.