Šonštatski pokret je utemeljen daleke 1914 godine. Možemo reći da ga je ustanovila sama Majka Marija po svećeniku, ocu Kentenichu koji joj je dragovoljno poslužio kao oruđe, kada mu je na njegove vapaje za njezinu pomoć rekla: "Ništa bez mene, ništa bez vas. Ja ću uslišati tvoje molitve, ali od tebe tražim da me učiniš poznatom pronoseći moju sliku svijetom, tamo gdje me  ne poznaju, gdje ne poznaju moga Sina kojeg želim pokazati svijetu, da ga upoznaju, za njihovo spasenje." 

Danas je šenštattski pokret proširen diljem svijeta u mnogim katoličkim zemljema, a čini se ponajviše u južnoj Americi, gdje je otac Kentenich dugo živio kao izgnanik, prognan iz svoje domovine Njemačke.

Marija - Triput Divna, Isusova Majka, moja Majka i Majka svih ljudi, zove svoju djecu na obraćenje, da ih odvrati od grijeha, i da ih nauči ljubiti njezinog Sina Isusa, našeg Spasitelja i Otkupitelja. Ona je zato suotkupiteljica.

Ona  je osmislila  put do srdaca svoje dječice, želi pohoditi naše domove, obitelji, one koji žive sami u svojoj samoći, urede, bolnice...

Slika Majke Marije koja nam u naručju donosi Isusa, ima simboličan izgled kapelice, tj. prasvetišta u mjestu Schoenstatt, kraj Koblenza u Njemačkoj. Nije to ni samo slika koja po određenim pravilima i organizirano dolazi u naše domove, već je iza slike zaista i Marijin Duh, jer Ona želi uistinu djelovati, kada je primimo kao Hodoćasnicu u svome domu. Ona želi s nama i za nas moliti,  odgajati nas za Isusov dolazak, a  ponajviše  želi u našem domu zajedno s nama izmoliti Duha Svetoga, kao što je devet dana molila zajedno s Isusovim učenicima u dvorani Cenakul. Moj dom - mali Cenakul.

Ništa bez mene ništa bez vas. Marija želi obraćenje svoje djece, obraćenje i spas Božje djece, ali zato su joj potrebne moje i tvoje ruke da je drže, da je prime.Trebaju joj tvoje i moje noge da je nose. A treba nam i ljubav za bližnje, želja da se spasi moja obitelj, moj bližnji, moj brat ali i moj neprijatelj.

U našoj župi djeluje taj predivan pokret već punih sedam godina. Zasad imamo osam slika  koje svaki mjesec obiđu osamdeset adresa. U svakoj obitelji Majka Marija ostaje kao gošća hodočasnica tri dana. U tom vremenu obitelj osmišlja malu kućnu molitvu ili  se organizira prema svojoj mogućnosti kako bi najbolje počastila svoju najdražu gošću. Jednom mjesečno, župna se šenštatska obitelj nalazi da zajednički slavi savez s Marijom, a druženje završava razmjenom iskustava, svjedočanstvima i ugodnim druženjem. 

Naš Apostolat je, približiti Majku Suotkupiteljicu njezinoj dječici i poslušno joj pomoći u njezinoj ulozi Posrednice, Odgojiteljice, Zagovornice, Braniteljice.

Majka triput divna želi ući u svaki dom, posebno tamo gdje je bijeda, tuga, neznanje, nered u životu obitelji. Zato, tko želi primati Majku u svome domu, neka dođe, rado ćemo ga uključiti u jedan od krugova i tako ga učlaniti u župnu schonstattsku obitelj.

Majko Marija, moje srce - tvoje svetište!